Program 2022

Som medlem af Georg Brandes Selskabet er der gratis adgang til de debatmøder og foredrag, som vi tilrettelægger i samarbejde med Politiken Live. Der er normalt tre møder i løbet af foråret og tre i efteråret.

Efterårets program offentliggøres i august og udsendes til alle medlemmer. Læs mere om, hvordan du kan tegne et medlemsskab: https://www.brandes-selskabet.dk/417784983

Vi spørger om det er økonomernes definition af 'værdi', der former politikernes ideer om, hvad der er nødvendige, fornuftige og fremsynede reformer?

Hvordan fordeler vi hjælpen til verdens flygtninge? Kom til debat med Georg Brandes Selskabet. Ordstyrere Merete Pryds Helle og Öclem Cekic.

Kom til nuanceret samtale om forholdet mellem identitet og repræsentation med prof. Lene Myong og lektor Mischa Sloth Carlsen.

Debat, om hvor vi står i dag, og hvordan tidens afgørende problem – klimakrisen – forandrer vores liv, vores samfund og vores politik.

Bliv klogere på Edvard Brandes’ for mange ukendte virke som dramatiker. Men i 1880’erne og 90’erne med sine skuespil i Danmark, Norden og Europa betragtet som Danmarks svar på Henrik Ibsen. Men hvad handlede hans stykker om? Og hvor hentede han sit stof? Foredragsholder er forfatter, fhv. rektor, professor Olav Harsløf.

Pelle Dragsted og Søren Mau, der begge har udgivet bøger om socialisme i 2021, diskuterer ideologiens fremtid.