Forside

15. dec. 2021

Efter mere end et år med corona-restriktioner, var det en fornøjelse igen at kunne invitere til et efterår med årsmøde, debatter og foredrag. Vi kunne også fejre et dobbeltjubilæum med festseminar og festmiddag: 150-året for Georg Brandes’ berømte indledningsforelæsning, der igangsatte ”det moderne gennembrud” og 50-året for oprettelsen af Georg Brandes Selskabet. Forårsprogrammet udsendes til medlemmer og offentliggøres her på siden midt i januar.

Godt nytår og på snarligt gensyn

15. december

Med titlen det "Moderne sammenbrud" har litteraturkritikeren Klaus Rothstein for DR skabt en podcast-serie i 5 dele om den svenske forfatteren Victoria Benedictsson og Georg Brandes. Deres 4 år lange forhold fik dramatiske konsekvenser. Benedictsson tog sit eget liv. I podcast-serien medvirker en lang række eksperter herunder Elisabeth Friis og Elisabeth Møller Jensen, der begge er med i selskabets bestyrelse.
Du finder linket ved at klikke på foto eller overskrift

Som medlem af Brandes Selskabet får du gratis adgang til 6 debatmøder og foredrag om året. Det koster 200 kr. (100 kr. for studerende) om året. Vi starter 2022-sæsonen den 3. februar.

Georg Brandes Selskabet afholder debatter om aktuelle emner og problemstillinger. Vores målsætning er at bidrage til at fremme den frisindede, kulturradikale og kritiske tænkning, som Brandes har lagt grunden til i Norden.