3. december 2022:
Georg Brandes Selskabets website skifter server
Fra søndag 4. december bliver vores hjemmeside flyttet til en ny server. Der kan gå nogle dage inden processen er gennemført. I den tid kan vi ikke opdatere siderne med nyheder og informationer. Eventuelle nyheder bliver offentliggjort på vores Facebook-side:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063304234785 

 • Tak til alle deltagere og gæster

  Tak til alle deltagere og gæster til arrangementet ”Stormen kommer: Revolution eller reform i klimakrisens tidsalder?” i Politikens Hus d. 11. oktober. I selskab med forfatterne Jørgen Steen Nielsen og Eskil Halberg, samt Anna Bjerre Johansen fra den Grønne Ungdomsbevægelse diskuterede vi i to timer, hvordan klimakrisen ændrer vores liv og politik - og hvad vi kan gøre for at ændre den. En eftermiddag af analyse, men også af håb og handling. Ordstyrer var Matthias Dressler-Bredsdorff.

 • På gensyn til en ny debatsæson i 2023

  Vi satte punktum for en spændende debatsæson med et debatmøde 16. november. På dagsordenen var forholdet mellem økonomisk politik og politiske visioner.
  Til at hjælpe os med at kaste lys på begreber og regnemodeller – og dermed se embedsværket og politikerne over skuldrene var historiker Ludvig Goldschmidt (th.), og Birthe Larsen, lektor i økonomi på CBS. Ordstyrer var Pia Fris-Laneth. 2023-programmet offentligøres i januar. Vel mødt.

 • Bliv medlem

  Som medlem af Brandes Selskabet får du gratis adgang til 6 debatmøder og foredrag om året. Det koster 200 kr. (100 kr. for studerende) om året.

 • Om Brandes Selskabet

  Georg Brandes Selskabet afholder debatter om aktuelle emner og problemstillinger. Vores mål er at bidrage til at fremme den frisindede, kulturradikale og kritiske tænkning, som Brandes har lagt grunden til i Norden.

 • Podcast om Georg Brandes og Victoria Benedictsson

  Med titlen "Det Moderne sammenbrud" har litteraturkritikeren Klaus Rothstein for DR skabt en podcast-serie i 5 dele om den svenske forfatteren Victoria Benedictsson og Georg Brandes. I podcastserien medvirker Elisabeth Friis og Elisabeth Møller Jensen, der begge er med i selskabets bestyrelse.

 • 3 nye medlemmer i bestyrelsen

  Nyvalgte til bestyrelsen er Matthias Dressler-Bredsdorff, Gry Jexen og Anette Steen Pedersen. De afløser Elisabeth Møller Jensen, der har stået i spidsen for selskabet i 7 år, Poyâ Pâkzad og Lasse Horne Kjældgaard, da de ikke ønskede genvalg. Jævnfør selskabets vedtægter vælger bestyrelsen på sit kommende møde ny bestyrelsesleder.

Følg Georg Brandes Selskabet på Facebook og Instagram