Foredrag

Fru Z og kampen om sandhederne

Torsdag 21. februar kl. 19.30

Suzanne Brøgger og Rune Lykkeberg

tørner sammen hos Brandesselskabet i Politikens Pressen

 

Der er garanti for stof til eftertanke, når Georg Brandes Selskabet inviterer til værdidebat mellem to generationers skarpeste debattører.

Forfatter med meget mere Suzanne Brøgger behøver ikke nærmere præsentation. Det samme gælder efterhånden for weekendredaktør Rune Lykkeberg fra Information, som i et tiår har markeret sig som debattør og forfatter til roste debatbøger.

Ved det kombinerede foredrags- og diskussionsarrangement får Brøgger og Lykkeberg tildelt hver 20 minutter til at tale over emnet ’Fru Z og kampen om sandhederne – værdidebat og opgøret om 00’erne’. Dernæst er der afsat en time til fri diskussion.

»De står som to af vores intellektuelle sværvægtere. De står generationsmæssigt i hver sin ende af skalaen. Det er en mand og en kvinde. Og en person med en journalistisk-akademisk tilgang over for en mere kunstnerisk-reflekteret«, siger formand Sune Berthelsen fra Brandesselskabet. Med tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og Dansk Folkeparti som bannerførere kom værdidebatten til at dominere den politiske diskussion i Danmark. Med højkonjunktur og økonomisk fremgang kastede Christiansborg sig over debatter om udlændingepolitik, tørklæder, samarbejds- og fodnotepolitik. Oplever vi, at 00’ernes debat klinger af, eller at dagsordnerne ændres? Hvad tager vi med os fra det overståede årti, og hvad lægger vi bag os? Hvem vandt, og hvor er vi i dag? Få et bud på det i Pressen 21. februar.