GRUNDTVIG OG BRANDES

Se eller gense debatten: Grundtvig og Brandes i højskolens kulturkamp

Gik du glip af debatten, har du nu muligheden for at se den her.
Politiken Live har optaget debatmødet fra onsdag 
den 13. oktober  2021. God fornøjelse: https://politiken.dk/live/art8445138/Brandes-og-Grundtvig-i-h%C3%B8jskolens-kulturkamp


 

 

Georg Brandes Selskabet og Politiken Live inviterer til debat om den danske kulturkamp onsdag d. 13. oktober 2021 kl. 16.30 i Politikens Hus, København.

Dansk højskolehistorie har i mange år været præget af markante modsætninger. På den ene side har den traditionelle opfattelse, præget af N.F.S Grundtvig og hans nationale og religiøse tanker, været nærmest synonymt med, hvad en rigtig højskole er.


På den anden side har bl.a. skikkelser som Georg Brandes, og hans kritik af de traditionelle danske værdier, kaldt på et behov for fornyelse og kritisk tænkning. Mødet lægger op til en samtale om land og by, det nationale over for det internationale og det religiøse over for det verdslige. Med andre ord en helt klassisk kulturkamp, der udmærket kan illustrere forskellene i Danmark anno 2021.


Else Mathiassen, tidligere forstander på Vestjyllands Højskole og Ole Hjorth, grundlægger af Oure Højskole, sætter ord på deres forskellige grundlæggende opfattelser og fortæller om de kulturkampe, der navnlig tidligere prægede debatterne i den danske folkehøjskole.
Ordstyrer er Jasper Gramkow Mortensen, forstander på Oure Højskole.

TID OG STED:

Onsdag 13. oktober 2021 kl. 16.30-18.30 - Døre åbner kl. 16
Salen, Politikens Hus, Vestergade 28, København V


ADGANG OG BILLET:

Der er gratis adgang for medlemmer af Georg Brandes Selskabet. Medlemmer har fået tilsendt link til bestilling af adgangsbillet.

Sådan bliver du medlem: http://www.brandes-selskabet.dk/417784983
Det koster 200 kr. (100 kr. for studerende) for et år.

Er du ikke medlem, kan du købe billet hos vores samarbejdspartner Politiken Live: Linket er ikke længere aktivt, da mødet er afholdt!


Pris: Politiken Plus 120 kr./pris uden abonnement 205 kr. Billetgebyr 10 kr. pr. billet