Har #MeToo-oprøret fået konsekvenser?

NYT: SE ELLER GENSE DEBATTEN PÅ NETTET


Politiken Live har optaget debatmødet om #MeToo i Pressen mandag 
den 13. september 2021 kl. 19:30. Så snart Politiken har lagt mødet på politiken.dk/live linker vi herfra til Politikens website. 

 Et år efter anden bølge af #MeToo er det tid til at spørge, om vi er på vej mod den kulturændring, mange kvinder kaldte på. Georg Brandes Selskabet og Politiken gør status sammen med politikere, eksperter og mediefolk.


Da Sofie Linde brugte sin værtsrolle på Zulu Comedy Galla 26. august 2020 til at slå et slag for ligestilling, gik hendes personlige møde med sexisme viralt. TV2-journalister støttede hende offentligt, og allerede to uger senere bakkede 701 mediekvinder op med egne historier og et åbent brev til Sofie Linde: “Du har ret”. Herfra gik det stærkt, og i de følgende måneder bredte oprøret sig til kvinder i lokalpolitik, forskning, advokatbranchen, forsvaret, musikbranchen, fagbevægelsen, forlagsbranchen, billedkunsten og blandt medicinstuderende og læger.


I modsætning til #MeToo-bølgen i 2017 fik de unge kvinders #MeToo-oprør i 2020 opbakning, forsider og masser af taletid i radio og tv.


Nu gør vi status! Har oprøret fået konsekvenser? Begynder vi at se den kulturændring, som de unge kvinder kaldte på? Og hvad med den brede debat om ligeløn og ligestilling, som Sofie Linde også satte fokus på? Tager politikerne fat om nældens rod? Gør de faglige organisationer? Gør medierne? #MeToo bragede igennem lydmuren i 2020, men hvad kommer der til at stå i historiebøgerne?

PANELER

• Politikerne:  
Maria Gudme (S) 
Camilla Søe (V) 
Jacob Rosenberg (K) 

• Eksperterne:
Mikkel Thorup, professor i idehistorie 
Christian Groes, Ph.d., antropolog, kønsforsker 
Majbrit Berlau, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation 
Emma Holten, cand.mag. og kønspolitisk rådgiver 
Frederik Harhoff, dr.jur., professor emeritus og fhv. dommer.  

• Medierne:
Mette Davidsen-Nielsen, kulturredaktør Politiken,  
Mette Østergaard, chefredaktør Berlingske, 
Marchen Geertsen, chefredaktør Jyllands-Posten. 

Arrangør: Politiken og Georg Brandes Selskabet 
Velkomst: Kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen, Politiken og forfatter Elisabeth Møller Jensen, Georg Brandes Selskabet 
Ordstyrer: Pia Fris Laneth, forfatter 
Sara Ferreira sælger Kritisk Pynt 

Information om COVID-19
COVID-restriktioner for indendørs kulturarrangementer er ophørt pr. 11. august.
Vi skal selvfølgelig stadig passe på hinanden, så vis hensyn, når du besøger Politikens Hus: brug håndsprit, hold afstand, og bliv hjemme, hvis du oplever symptomer på COVID-19.

TID OG STED
Mandag den 13. september 2021 kl. 19:30
PRESSEN, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V


Sådan bliver du medlem: http://www.brandes-selskabet.dk/417784983
Det koster 200 kr. for et år.