-Hvad betyder "kulturkristen" egentlig? - OPLÆG TIL DEBATTEN
-Hvad betyder "kulturkristen" egentlig? - DEBATTEN

GODT NYTÅR OG VELKOMMEN TIL EN NY DEBATSÆSON:

 Vi lægger for med at spørge:

Hvad betyder kulturkristen egentlig? 


Til medlemmer: Husk vi starter med generalforsamling kl. 15.30 samme sted. Invitation og dagsorden bliver udsendt.

Selvom størstedelen af os sjældent sætter vores ben i en kirke og hellere synger ‘På loftet sidder nissen’ end ‘Et barn er født i Bethlehem’ rundt om juletræet, lever idéen om et fælles kulturkristent grundlag i bedste velgående. Men er kulturkristen et begreb, der samler eller skiller os ad? Tre fjerdedele af befolkningen er registrerede medlemmer af Folkekirken, hvad med de resterende 25 procent? Selvom ordet kulturkristen måske lyder harmløst, kan det være med til at udelukke alle, der tilhører andre religioner eller ateister fra fællesskabet.

Giver det i 2020 mening at samles om religiøse traditioner frem for sekulære principper (som menneskerettighederne), der også har spillet en afgørende rolle i europæisk kulturel og politisk historie?

 Det diskuterer et panel, der består af digter Søren Ulrik Thomsen, MF Ida Auken og filosof Arno Victor Nielsen. Ordstyrer: Politisk økonomisk rådgiver Poyâ Pâkzâd.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Digter Søren Ulrik Thomsen
MF Ida Auken
Filosof Arno Victor Nielsen

TID:
Tirsdag d. 4.2.2020 kl. 16.30-18,30


STED:
Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København (OBS: flyttet fra Politikens Foredragssal i Vestergade)

 

ADGANG OG BILLETTER:

Der er gratis adgang for medlemmer af Georg Brandes Selskabet. Medlemmer får tilsendt link til bestilling af adgangsbillet.


Læs om hvordan du bliver medlem: http://www.brandes-selskabet.dk/417784983. Det koster 200 kr. for et kalenderår og giver adgang til 7-8 debatarrangementer og foredrag i løbet af 2020.

 

Alle kan købe billet hos vores samarbejdspartner Politiken Live: https://politikenbillet.dk/58639/Hvad_betyder_kulturkristen_egentlig
Pris: Politiken Plus 130 kr./øvrige 205 kr. 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail