MUSIKKEN KICKSTARTEDE UNGDOMSOPRØRET

Georg Brandes Selskabet har fået en hilsen og en øjenvidneberetning fra vokalist, sangskriver, guitarist og bassist Arne Würgler. Han var på pletten i Studiegården i København, da det danske studenteroprøret startede d. 21. marts 1968:

"68-studenteroprøret i Danmark startede d. 21. marts kl 15. På en lastvogn blev Burnin Red Ivanhoe kørt ind i Studiegården i indre Kbh. Vi fik strøm til forstærkerne og stak den en. Vi var fire mand, saxofon, guitar, bas og trommer. Jeg havde malet min basguitar aftenen før, men den var ikke helt tør endnu. Ud af bygningerne stormede de studerende og begyndte at danse. På muren ind til gården havde driftige folk natten før skrevet: Bryd Professorvældet og Medbestemmelse nu. En måned efter besatte de psykologistuderende deres fakultet. Oprøret kom nedefra, inspireret af lignende bevægelser ude i Europa. Studenterrådet og lignende etablerede organisationer så bare til og var totalt til grin. Fra den dag ændrede min og mange andres verden sig," fortæller Arne Würgler i sin hilsen.

KOM TIL DEBAT D. 22.3. kl. 19.30 i PRESSEN 
Kom og hør mere om musikkens aktivistiske rolle dengang og nu. Torsdag d. 22. marts - stort set på 50-års dagen - mødes musikerne Niels Skousen, der også var med dengang, og Katinka Bjerregaard for at tale om oprør, fremtidshåb og fremtidsangst, livslede og livsglæde – og hvordan det hænger sammen i musikken.

Læs mere og køb billet: https://politikenbillet.dk/…/39039-Det_bevaeger_sig_naar_v…/