68+50 – OG HVAD SÅ NU? 
Studenteroprør i '68 – og i dag?

 

En af de vigtigste begivenheder i løbet af 1968 var studenteroprøret – både opstandene i maj ’68 i Paris og de stadige protester og opgøret med professorvældet i Danmark.

Arven fra ’68 satte sig stærkt på de danske universiteter. En helt ny kultur etablerede sig, og vi fik en ny universitetslov, som sikrede studenternes medbestemmelse. Hvor meget af det er tilbage i dag? I disse år kæmper studerende ikke mod forældet undervisning, men mod nedskæringer og New Public Management. De kæmper for at redde det traditionelle universitet, for arven fra Humboldt. Er det arven fra ’68, der har givet bagslag, eller er fortidens oprør en kilde til inspiration for studenteraktivister i dag?

 

I PANELET

 


Vi har inviteret Lars Hutters – aktiv på universitet i tiden omkring ’68 – Amanda Büchert, forperson for studenterrådet i dag og Rasmus Bro, aktiv i gruppen Et Andet Universitet, til en debataften om arven fra ’68 på de danske universiteter. Moderator: Tue Andersen Nexø

Niels-Ole Finnemann og og Niels Nykrog, som oprindelige har været annonceret som paneldeltagere, har desværre måtte melde afbud.

 

TID OG STED

Onsdag d. 25. april kl. 16.30-18.30
Salen, Politikens Hus, Vestergade 28, København V

 

MEDLEMMER SKAL BOOKE PLADS
Der er fri adgang for medlemmer af Georg Brandes Selskabet. Men du skal booke plads på Politiken Live. Med sæsonprogrammet eller din velkomstmail har du modtaget et link, som du skal bruge. Hvis du har mistet linket, kan du sende en mail til emjvalby@gmail.com, så gensender vi linket.

BLIV MEDLEM
Her kan du læse om, hvordan du bliver medlem af Georg Brandes Selskabet: http://www.brandes-selskabet.dk/417784983

KØB BILLET
Er du ikke medlem, kan du købe billet hos Politiken Live: Pluspris 75 kr./Pris uden abonnement 125 kr. - Billetgebyr 10 kr. pr. billet. Køb billet:https://politikenbillet.dk/…/39352-Studenteroproer_i_68_og…/