DEBATTEN:
Arrangementet er en del af Golden Days Festival 2016

 Torsdag 15. september kl. 17-19

i Politikens Foredragssalen, Vestergade 28, København 

Gratis adgang for Georg Brandes Selskabets medlemmer ved fremvisning af medlemskort.(Ikke medlemmer: Politikens abonnenter Pluspris 40 kr. (alm. pris 80 kr.)

Kvindeundertrykkelse, dobbeltmoral og seksuel frigørelse

Debat i Georg Brandes Selskabet om Amalie Skrams rolle i Det Moderne Gennembruds kulturkamp, hendes betydning for 1970’ernes kvindelitterære offentlighed og hendes inspiration for unge kvinder i dag.

Amalie Skram (C) Norsk Gyldendal

 

Amalie Skrams forfatterskab, der var helt centralt i Det moderne gennembruds kultur- og værdikamp, blev 100 år senere en væsentlig inspiration for 1970’ernes kvindebevægelse. Hendes fokus på ægteskab, dobbeltmoral og seksuelle tabuer fik fornyet aktualitet, og de mange ny udgivelser var en central den af 1970’erne nye kvindelitterære offentlighed. I unge kvinders oprør mod social kontrol og seksuel undertrykkelse er Amalie Skram igen blevet højaktuel inspiration og en lyslevende klassiker.

 

Georg Brandes Selskabet har i samarbejde med Politiken Live inviteret forfatterne Kristian Hvidt, Elisabeth Møller Jensen og Geeti Amiri til en debat om den norske sforfatter Amalie Skrams rolle i Det moderne gennembruds kulturkamp, hendes betydning for 1970’ernes kvindelitterære offentlighed, og hendes inspiration for unge kvinder i dag.

 

Kristian Hvid, Geeti Amiri og Elisabeth Møller Jensen

Historiker Kristian Hvidt har udgivet biografien ”Det moderne gennembrud set gennem Erik og Amalie Skram”, 2015

 

Debattør Geeti Amiri debuterer med bogen “Glansbilleder”, september 2016

 

Mag.art. Elisabeth Møller Jensen er hovedredaktør for Nordisk kvindelitteraturhistorie

 

Arrangementet er en del af Golden Days Festival 2016