Elisabeth Møller Jensen, bestyrelsesleder af Georg Brandes Selskaber svarer til

 Frederik Vad Nielsen, forretningsudvalgsmedlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom:

 

Da jeg så Anker Jørgensens begravelse på TV, blev jeg grebet af tristhed over, at jeg ikke længere kan være socialdemokrat. Anker stod for de stærke værdier i det parti, jeg som fjerde generation er født ind i. Jeg nåede at være medlem af Socialdemokratiet i 25 år, men meldte mig ud for ti år siden.

Da jeg læste debatindlægget "Dæmoniseringens dronning" af Frederik Vad Nielsen, forretningsudvalgsmedlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, blev tristheden afløst af lettelse. Alle de signaler, jeg opfangede for ti år siden, bliver her blæst ud for fuld skrue. Jeg er glad for, jeg meldte mig ud i tide. Og ja, det var skyggerne fra Dansk Folkeparti, der fik mig til at opgive et fællesskab, jeg havde forestillet mig skulle vare resten af livet.

Frederik Vad Nielsen og hans DSU-kammerat stillede nogle meget konkrete spørgsmål på mødet "Ud af Dansk Folkepartis skygge” d. 13.4.

Alle spørgsmål gik på den her melodi: Når der kommer 15.000 flygtningebørn i folkeskolen, hvordan skal der så blive overskud til danske børn? Hvad med de ordblinde osv.

AnneLise Marstrand-Jørgensen svarede som den første, at hun var chokeret over at høre, at de var socialdemokrater. For i stedet for at bekæmpe nedskæringer, hoppede de lige i fælden: Nemlig i forsøget på at få udsatte grupper til at bekæmpe hinanden i stedet for at opfordre til, at vi sammen kæmper for bedre vilkår for de svageste.

Pelle Dragsted mindede om, at Danmark er et rigt land, som ville være endnu rigere, hvis vi også kunne skabe velfærd for de mange milliarder som forsvinder i Skattesnyd i Panama.

De to socialdemokrater i panelet, Rasmus Prehn, MF og Winni Grosbøll, borgmester lagde også afstand til de to DSU'ere. Fra hverdagen på Bornholm kunne Winni Grosbøll ikke genkende det billede, de to DSU'ere tegnede. Selvfølgelig kan folkeskolen tage mod flygtningebørn, og selvfølgelig behøver det ikke at gå ud over de ordblinde.

De to unge spørgere brød sig åbenbart ikke om svarene. De kan heller ikke lide "kulturradikalisterne", "beton 68'ere", de "gråhårede", og så kan de især ikke lide forfatter og venligboer, Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Frederik Vad Nielsen udnævner hende til ny kulturradikal profet efter Klaus Rifbjerg, og han mener hun blev kåret som sådan på Georg Brandes Selskabets debatmøde om Dansk Folkepartis indflydelse, der efter selskabets mening langt overstiger de imponerende 38 mandater i Folketinget.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen fik på mødet en velfortjent klapsalve for sit engagement og for sin stærke stemme i offentligheden. Men måske er det slet ikke så dårlig set? Måske har vi i Anne Lise Marstrand-Jørgensen fået en personlighed, der kan bære faklen videre fra Brandes, PH og Rifbjerg. Og fra Anker Jørgensen såmænd.

 

 

 

Politiken, Debat 15. apr. 2016 KL. 17.50

Marstrand-Jørgensen er dæmoniseringens nye dronning.

Kulturradikalismens kernetropper har udnævnt et nyt åndeligt overhoved.

Følg

Frederik Vad Nielsen, forretningsudvalgsmedlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Forleden var der debat hos Brandes-selskabet i Politikens Hus (13.04.16). Under overskriften ’Ud af DF’s skygge’ var Dansk Folkepartis indflydelse i dansk politik til diskussion. Men selvom jeg var blevet lovet en eftermiddag med saglig debat, så var det i stedet en kroningsceremoni, jeg overværede.

Kulturradikalismens kernetropper valgte at udnævne forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen til dæmoniseringens nye dronning. Profeten for det gode, tolerancen og den rigtige måde at leve på. De gråhårede disciple i salen jublede og klappede.

LÆS ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSENJeg har aldrig oplevet en så respektløs behandling som i Udlændingeservice

Kulturradikalisterne har ellers haft svært ved at finde et nyt åndeligt overhoved. De har ledet med lys og lygte efter én, som har kunnet bære faklen videre. Jagten har været desperat – ikke mindst efter forfatteren Klaus Rifbjergs død.

Kriterierne er enkle: Du skal dæmonisere dine politiske modstandere; du skal indirekte insinuere at det kun er dig og dine åndsfæller der elsker menneskeden; og så skal du bilde folk ind, at dine indspark er hævet over den almindelige politiske debat, og at du derfor ikke behøver at forholde dig til konsekvenserne af det, du siger.

Alt i alt løftede Anne Lise Marstrand-Jørgensen sin nye rolle flot. Ritualet blev gennemført, forsamlingen jublede og beton-68'erne var tilfredse

Frederik Vad Nielsen

Marstrand-Jørgensen lever op til samtlige kriterier.

Hun forsøgte da også at løfte arven på bedste vis, til debatten i Brandes-selskabet. Det blev faktisk gjort så effektivt, at temperaturen i mine og min DSU-kammerats kinder, steg eksplosivt. Vi valgte nemlig – som de eneste ikke-rygklappere i forsamlingen – at stille spørgsmålstegn ved Anne Lise Marstrand-Jørgensens holdninger til flygtningepolitik.

Det faldt ikke i god jord.

LÆS OGSÅ Døde kulturradikalismen med Rifbjerg?

For det første beskyldte hun mig for ikke at være en rigtig socialdemokrat – selvom hun aldrig selv har stemt på Socialdemokratiet og tydeligvis aldrig har læst en bog om partiets historie og udvikling. For det andet fremhævede hun Sverige som et forbillede, vi skulle lære af – selvom flygtninge sover under åben himmel i Sverige, volden og racismen er eksploderet og lokale velfærdsinstitutioner er ved at bryde sammen. For det tredje nægtede hun at komme med konkrete alternativer til den nuværende flygtninge- og integrationspolitik – selvom hun brugte al sin taletid på at svine den til, anklage den for at medvirke til mord og beskylde Socialdemokratiet for at gå på knæ for Dansk Folkeparti.

Alt i alt løftede Anne Lise Marstrand-Jørgensen sin nye rolle flot. Ritualet blev gennemført, forsamlingen jublede og beton-68’erne var tilfredse. Med kronen på hovedet og scepteret i hånden beviste hun, hvorfor hun fortjener at blive dæmoniseringens nye monark på den kulturradikale overfløj. Gud bevare hende.

------------------------------------------------------------------------------------------