Hans Hertel, Bertel Haarder, Klaus Rothstein, Morten Hesseldahl, Niels Barfoed, Kristina Stoltz og Peder Frederik Jensen.

 

”Hva mæ kulturradikalismen?”

onsdag den 25. november 2015 kl. 19.30-21.30 i Politikens Pressen.

Gratis adgang for Georg Brandes Selskabets medlemmer ved fremvisning af medlemskort.

Ikke medlemmer: Politikens Pluspris 75 kr. (alm. pris 150 kr.) 

Kulturradikalismen har været en af de mest betydningsfulde kulturelle bevægelser i det 20. Århundredes Danmark.  Da Rifbjerg døde for nylig forsvandt en af de stærkeste repræsentanter for traditionen.

Det er en god anledning til at besinde sig på fænomenet – hvad er det egentlig bevægelsen har betydet for udviklingen af individet, friheden og det moderne som ledetråd?

Har denne mangesidige bevægelse svar på de store udfordringer som vores generation står over for , hvor digitaliseringen, globaliseringen, klimaet og indvandringen sætter nye dagsordener?

Kan man overhovedet tale om en fast linje eller en kontinuerlig bevægelse fra Georg Brandes, Poul Henningsen over Rifbjerg til i dag?

For at opridse historien og for at diskutere sagen har vi inviteret en række af vores bedste hoveder fra forskellige felter. Kulturminister Bertel Haarder,Det Kongelige Teaters direktør Morten Hesseldahl, professor Hans Hertel og kulturjournalist Klaus Rothstein indleder med oplæg om kulturradikalismen. 

Ved siden af oplæggene oplæses ældre og nyere litterære tekster som forholder sig til traditionen. Litteraturkritikeren Niels Barfoed som var mangeårig ven med Rifbjerg vil læse Rifbjergs digte om kulturradikalisme op mens forfatterne Peder Frederik Jensen og Kristina Stoltz læser op af egne tekster.

Foredrags og diskussionsarrangementet, der finder sted onsdag den 25. november kl. 19.30-21.30 i Politikens Hus, Pressen, Vester Voldgade 33, Porten, 1552 København V, er arrangeret i samarbejde mellem Georg Brandes Selskabet, Dansk Pen og Politiken Plus.

 

Vel mødt

Bestyrelsen