Hvor gik Nora hen?

I 2019 aktualiserede to aktuelle romaner den voldsomme opbrudsperiode, som Georg Brandes døbte ”Det moderne Gennembrud”. Med afsæt i Henrik Ibsens drama “Et dukkehjem” udgav forfatter Merete Pryds Helle en roman om “Nora”, den mest kendte kvindeskikkelse i 1800-tallets litteratur, og i Dy Plambecks roman “Til min søster”, dukker en næsten ukendt kvinde fra samme periode op. Hovedpersonen Aya, der er historiker, kommer på sporet af Anna Michelsen, der er J. P. Jacobsens ungdomskæreste, muse og inspiration til hans roman “Marie Grubbe”. I Dy Plambecks vilde og voldsomme samtidsroman om vold mod kvinder spejles søstrenes skæbne af Anna Michelsen, der døde som 77-årig på Sankt Hans efter 42 års indlæggelse som psykisk syg. Men hvad fortæller Nora og Anna Michelsen os i dag? Og giver det stadig mening at spejle os i Det moderne Gennembuds kvinder? I undertrykkelsen og i deres kamp for frigørelse?
Oplæg og panel:

Forfatterne Dy Plambeck og Merete Pryds Helle.
Ordstyrer: Forfatter Elisabeth Møller Jensen.

Forfatterne Dy Plambeck og Merete Pryds Helle.

TID: 
Mandag d. 20.4.2020 kl. 16.30-18.30

STED:
Sted: Politikens Foredragssal, Vestergade 28, København.

ADGANG OG BILLETTER:
Der er gratis adgang for medlemmer af Georg Brandes Selskabet. Medlemmer har fået tilsendt link til bestilling af adgangsbillet.
Læs om hvordan du bliver medlem: http://www.brandes-selskabet.dk/417784983. Det koster 200 kr. for et kalenderår og giver adgang til 7-8 debatarrangementer og foredrag i løbet af 2020.
Alle kan købe billet hos vores samarbejdspartner Politiken Live: https://politikenbillet.dk/59504/Georg_Brandes_Selskabet_Hvor_gik_Nora_hen
Pris: Politiken Plus 130 kr./øvrige 205 kr.