Litteratur og politisk aktivisme


Den politiske aktivisme breder sig både globalt og lokalt. I Danmark er flere forfattere stået stærkt frem med markante, kritiske holdninger til bl.a. dansk asyl- og migrations politik. Da forfatteren Jonas Eika kvitterede for Nordisk Råds Litteraturpris med en politisk brandtale som Danmarks statsminister ikke ville klappe af, satte det en heftig debat i gang. Forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen har i årevis utrætteligt taget debatterne om asylansøgernes sag og været en af Venligboernes spydspidser. Vi inviterer til en samtale mellem dem for at diskutere forholdet mellem deres forfattervirksomhed og deres politiske aktivisme. Er det to forskellige ting – eller befrugter den ene aktivitet den anden? Hvilke omkostninger kan det have – og hvilke muligheder kan opstå – når man som skrivende træder ind på den politiske scene?

Panel: Forfatterne Jonas Eika og Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Ordstyrer: Lektor Elisabeth Friis

Forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Ordstyrer: Lektor Elisabeth Friis
Forfatterne Jonas Eika

TID: 
Tirsdag d. 31.3. 2020 kl. 19.30 (bemærk tidspunktet)

STED:
Pressen, Politikens Hus, Vestervoldgade 33, København


ADGANG OG BILLETTER:
Der er gratis adgang for medlemmer af Georg Brandes Selskabet. Medlemmer har fået tilsendt link til bestilling af adgangsbillet.


Læs om hvordan du bliver medlem: http://www.brandes-selskabet.dk/417784983. Det koster 200 kr. for et kalenderår og giver adgang til 7-8 debatarrangementer og foredrag i løbet af 2020.


Alle kan købe billet hos vores samarbejdspartner Politiken Live:

 

https://politikenbillet.dk/59440/Litteratur_og_politisk_aktivisme
Pris: Politiken Plus 130 kr./øvrige 205 kr.